Cementdek en eco2 floor


Cementdekvloeren zijn afwerkvloeren van zand welke zijn gebonden door cement, waarbij de mortel moet worden verdicht en vlak/glad gestreken. De spaanbare zand-cementspecie is stevig van samenstelling en vloeit niet.
Naderhand kan iedere gewenste vloerafwerking worden aangebracht zoals vloerbedekking of tegels.
Middels een vloerenpomp en slangen brengen wij het materiaal op iedere gewenste plaats en werken de vloer vlak af. Al dan niet verdicht met een vlindermachine.

Cementdekvloeren worden zowel in de woningbouw als utiliteitsbouw toegepast. Cementdekvloeren zijn toepasbaar in vrijwel elke situatie doordat cementgebonden materialen niet vochtgevoelig zijn en er uitstekend met verschillende hoogtes gewerkt kan worden.
Ook aan wensen als vloerverwarming of geluidsisolatie kan prima worden voldaan. Het is geen probleem om een cementgebonden dekvloer zwevend te leggen, en door krimpwapening op te nemen wordt het risico van scheurvorming beperkt.

Omdat het aanbrengen van zandcement smeervloeren een arbeidsintensieve werkzaamheid is zijn we op zoek gegaan naar cementgeboden gietvloeren.    Hiervoor passen wij nu Eco2floor toe.

VERKORTEN VAN DE GEHELE BOUWTIJD Gedurende het bouwproces is tijd altijd kostbaar. eco2 floor is na 24 uur beloopbaar en na 72 uur volledig belastbaar. Leg een tegelvloer na 1 week, tapijt of parket na 2 weken. Onder normale omstandigheden bedraagt het vochtpercentage na 14 dagen ca. 1,5%.

DUURZAAMHEID Door als basis gemalen gegranuleerd hoogovenslak (GGBS) te gebruiken, is eco2 floor milieuvriendelijk, en draagt bij aan een hoge BREEAM score.

GEBRUIK IN NATTE ÉN DROGE RUIMTES eco2 floor kan door het gebruik van GGBS naast droge, ook in natte ruimtes gebruikt worden zoals badkamers en keukens.

BETERE EFFICIENTIE VLOERVERWARMING. Door de structuur is eco2 floor uitermate geschikt voor gebruik in dekvloeren met vloerverwarming. De goede omsluiting van van de vloerverwarming zorgt voor goede geleiding en efficienter energie gebruik. Lagere temperatuursinstelling draagt langdurig bij aan duurzaamheid.